• Neem contact op:0180 66 59 31
  • Ons adres:Voorstraat 126, Lekkerkerk
  • Openingstijden:08:00 uur - 17:00 uur

Willemse Verhuizingen verzorgt de logistieke werkzaamheden voor de Provinciale Staten- en Waterschapverkiezing in de Krimpenerwaard.

26 april, 2023


Afgelopen 15 maart was het dan weer zover. Dit jaar waren de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen aan de beurt. Zoals ieder jaar verzorgen wij, Willemse Verhuizingen, alle logistieke werkzaamheden rondom de verkiezingen in de Krimpenerwaard.

Voorbereidingen en bevoorraden stembureaus

Weken van tevoren bereiden wij de werkzaamheden voor; checken we alle materialen (bijvoorbeeld of de stembussen nog intact zijn en de sloten aanwezig zijn), maken we afspraken met de beheerders van alle centra waar de stembureaus opgebouwd gaan worden, zorgen we samen met de medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard dat er van alle materialen weer voldoende voorraad is en zorgen we ervoor dat de centra die het stembureau niet kunnen voorzien van koffie, thee en limonade ook dit jaar weer voldoende drank krijgen. En natuurlijk niet te vergeten: voor alle stembureaus iets lekkers erbij.

Het opbouwen van de stembureaus en het vervoer van de stembiljetten naar de uitreikpunten

Daags voor de verkiezingen hebben we alle stembureaus opgebouwd en de stembiljetten met toebehoren naar de uitreikpunten gebracht. Op 15 maart waren we weer vroeg uit de veren om waar nodig stembureaus te assisteren met aanvullende materialen of verlichting die kapot ging. Uiteindelijk is het een lange dag geworden. Gezien de hoge opkomst hebben we tot diep in de nacht rondgereden om de kratten met getelde stembiljetten op te halen. En de ochtend daarna natuurlijk weer vroeg op om alle stembureaus weer af te breken.

Hoe fijn was het dat alles ook dit jaar weer goed is verlopen, mede door het enthousiasme en de inzet van onze medewerkers. Op naar de Europese verkiezingen!

Deel dit bericht