• VCA gecertfiticeerd
  • Particulieren en bedrijven
  • Zorgeloos verhuizen

Hoe werkt een verhuisbedrijf?

Hoe een verhuisbedrijf werkt, is afhankelijk van welk verhuisbedrijf u kiest. Doorgaans komt een verhuisbedrijf langs om een offerte uit te brengen en op te nemen wat er exact verhuisd moet worden. Een verhuisbedrijf als Willemse Verhuizingen werkt met een team van ervaren verhuizers. Zij zorgen ervoor dat de complete inventaris veilig vervoerd wordt, zodat goederen niet beschadigd raken, voor het in- en uitpakken van de inboedel, (de)montage van meubilair en een tijdelijke opslag van de inventaris. Zo kunnen zowel particulieren als ondernemingen zorgeloos verhuizen naar een nieuwe plek.

Hoeveel kost een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van uw wensen. Er zijn namelijk een aantal factoren die invloed hebben op de prijs die u betaalt aan een verhuisbedrijf. Kiest u bijvoorbeeld voor een erkend verhuisbedrijf of een niet erkend verhuisbedrijf? Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van of u uw inboedel laat in- en uitpakken of dat u dit zelf doet, u in het weekend of doordeweeks verhuist en of u verhuist naar een villa, rijtjeshuis, bedrijfspand of appartement. De kosten worden vaak per gewerkte uren berekend. Om de kosten exact te berekenen, vraagt u een offerte aan.

Rekent een verhuisbedrijf voorrijkosten?

Bij veel verhuisbedrijven worden voorrijkosten gerekend. Het is daarom van belang om de afstand tussen het inlaadadres en het verhuisbedrijf te weten en te kiezen voor een verhuisbedrijf dat bij u in de buurt is gevestigd. De voorrijkosten variëren per verhuisbedrijf tussen de €12,- en €35,-. Vaak krijgt u bij zowel regionale als landelijke verhuizers een bepaald aantal kilometers gratis.

Wat kost een erkende verhuizer?

De kosten van een erkende verhuizer liggen doorgaans hoger dan de kosten van een niet erkende verhuizer. Maar een erkende verhuizer onderscheidt zich dan ook op een aantal punten. Zo werken gecertificeerde bedrijven, zoals Willemse Verhuizingen, met ervaren verhuizers en wordt er gewerkt onder dezelfde voorwaarden. Op die manier kunt u ervan uit gaan dat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Als u benieuwd bent naar de exacte kosten, vraagt u een offerte aan.

Wat kost een verhuisbedrijf per uur?

De kosten van een verhuisbedrijf per uur verschillen per verhuizing en per wens van de klant. Er zijn namelijk een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten van een verhuisbedrijf. Zo is het afhankelijk van het aantal verhuizers dat u nodig heeft en van de grootte van het huishouden of het bedrijf. Daarnaast ligt de hoogte van de kosten aan het verhuisbedrijf dat u inhuurt, of u uw inboedel laat in- en uitpakken, de hoeveelheid kilometers die afgelegd worden, naar wat voor woning of bedrijfspand u verhuist en of u in het weekend of doordeweeks verhuist. Voor de exacte kosten vraagt u een offerte aan.

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

De kosten van een gemiddelde verhuizing variëren tussen de €400,- en €3.500,-. De verhuiskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan voor de hand liggende factoren, zoals het transport, of u een verhuisbedrijf inschakelt, het aantal kilometers dat afgelegd moet worden en hoe groot uw huishouden of bedrijf is. Maar ook is het verstandig om rekening te houden met de kosten die u na een verhuizing maakt, zoals de inrichting, telefoon- en internetaansluiting en de elektra- en gasaansluiting.

Wat moet ik regelen bij een verhuizing?

Er zijn veel zaken die u moet regelen bij een verhuizing. De belangrijkste dingen die u moet regelen zijn:

  • Adreswijziging doorgeven aan instanties;
  • Internet- en telefoonaansluiting afsluiten;
  • Inboedel- en opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten;
  • Elektra- en gasaansluiting regelen;
  • Transport regelen voor uw verhuizing;
  • Verhuisdozen aanschaffen en goederen inpakken.

Er zijn natuurlijk nog tal van zaken die u moet regelen bij een verhuizing. Hiervoor zijn speciale checklists samengesteld. Zo vergeet u gegarandeerd niets en kunt u zorgeloos verhuizen.

Wat kost een verhuiscontainer?

De kosten van een verhuiscontainer lopen erg uiteen. Dit komt doordat er een groot aanbod is aan verschillende typen verhuiscontainers en bijbehorende diensten. De inhoud van containers varieert tussen de 5 m³ en 35 m³. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de periode dat u een verhuiscontainer wilt huren en bij welk verhuisbedrijf u een container huurt. Voor een exacte prijsindicatie vraagt u een offerte aan.

Kan ik mijn spullen tijdelijk opslaan bij een verhuisbedrijf?

Ja, bij een verhuisbedrijf als Willemse Verhuizingen kunt u uw gehele inboedel, of delen daarvan, in opslagruimten (tijdelijk) opslaan. De professionele opslagruimten zijn geheel geconditioneerd voor het behoud van uw bezittingen. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw goederen veilig staan opgeborgen en ze geen schade oplopen.

Heeft u plannen om uw kantoor nieuw in te richten, of zoekt u als leverancier van kantoormeubilair een betrouwbare partner?

Willemse Verhuizingen, naast verhuizen ook nog montagediensten!

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Willemse Verhuizingen