• Neem contact op:0180 66 59 31
  • Ons adres:Voorstraat 126, Lekkerkerk
  • Openingstijden:08:00 uur - 17:00 uur

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen en zit u nog met vragen? Willemse Verhuizingen geeft antwoord op de meestgestelde vragen rondom verhuizen. Staat uw vraag er niet bij? Ook dan helpen we u graag. Neem contact op met een van onze verhuisspecialisten voor persoonlijk advies.

Hoe werkt een verhuisbedrijf?

Hoe een verhuisbedrijf werkt, is afhankelijk van het bedrijf dat u kiest. Doorgaans komt een verhuisbedrijf langs om een offerte uit te brengen en op te nemen wat er exact verhuisd moet worden. Een verhuisbedrijf als Willemse Verhuizingen werkt met een team van ervaren verhuizers. Zij zorgen ervoor dat de complete inventaris veilig vervoerd wordt zodat goederen niet beschadigd raken, voor het in- en uitpakken van de inboedel, (de)montage van meubilair en een tijdelijke opslag van de inventaris. Zo kunnen zowel particulieren als ondernemingen zorgeloos verhuizen naar een nieuwe plek.

Hoelang van tevoren moet ik een verhuisbedrijf regelen?

Het is verstandig om uw verhuizing minimaal 4 tot 5 weken van tevoren in te plannen met uw verhuisbedrijf. Houd wel rekening met bepaalde data die populair zijn als verhuisdatum, bijvoorbeeld de vrijdagen. Om niet voor onaangename verrassingen te staan, raden we u aan de datum met ons in te plannen zodra u weet wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden.

Ik ga verhuizen. Waar te beginnen?

Het is aan te raden om ongeveer één maand voor de verhuizing te beginnen met de voorbereidingen. U kunt starten met het inpakken van spullen die u niet veel nodig heeft en als u al toegang heeft tot uw nieuwe locatie, kunt u er ook voor kiezen om al af en toe wat kleine spullen daarnaartoe te brengen. Dat vermindert de last op de eigenlijke verhuisdag. Ook kunt u al beginnen met het uit elkaar halen van meubels die u niet veel gebruikt.

Daarnaast is een goede volgorde van inpakken om het kamer voor kamer te doen. Zo kunt u beginnen met de zolder, waar u waarschijnlijk veel spullen heeft staan die u nauwelijks gebruikt, en eindigen met de keuken, een ruimte met spullen en apparatuur die u tot de laatste dag gebruikt.

Hoeveel kost een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van uw wensen. Er zijn namelijk een aantal factoren die invloed hebben op de prijs die u betaalt aan een verhuisbedrijf. Kiest u bijvoorbeeld voor een erkend verhuisbedrijf of een niet-erkend verhuisbedrijf? Daarnaast zijn de verhuiskosten afhankelijk van of u uw inboedel laat in- en uitpakken of dit zelf doet, u in het weekend of doordeweeks verhuist en of u verhuist naar een villa, rijtjeshuis, bedrijfspand of appartement. De kosten worden vaak op basis van de gewerkte uren berekend. Willemse Verhuizingen is een erkend verhuisbedrijf. Om de kosten exact te berekenen, vraagt u bij ons een offerte aan.

Wat kost een verhuisbedrijf per uur?

De kosten van een verhuisbedrijf per uur verschillen per verhuizing en per wens van de klant. Er zijn namelijk een aantal factoren van invloed op de kosten van het verhuisbedrijf. Zo is het afhankelijk van het aantal verhuizers dat u nodig heeft en van de grootte van het huishouden of het bedrijf. Daarnaast ligt de hoogte van de kosten aan het verhuisbedrijf dat u inhuurt, of u uw inboedel laat in- en uitpakken, het aantal kilometers dat afgelegd wordt, naar wat voor woning of bedrijfspand u verhuist en of u in het weekend of doordeweeks verhuist. Voor de exacte kosten vraagt u een offerte aan.

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

De kosten van een gemiddelde verhuizing variëren tussen de € 400,- en € 3.500,-. De verhuiskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan voor de hand liggende factoren, zoals het transport, of u een verhuisbedrijf inschakelt, het aantal kilometers dat afgelegd moet worden en hoe groot uw huishouden of bedrijf is. Maar ook is het verstandig om rekening te houden met de kosten die u na een verhuizing maakt, zoals de inrichting, telefoon- en internetaansluiting en de elektra- en gasaansluiting.

Wat moet ik regelen bij een verhuizing?

Er zijn veel zaken die u moet regelen bij een verhuizing. De belangrijkste dingen die u moet regelen zijn:

  • Adreswijziging doorgeven aan instanties;
  • Internet- en telefoonaansluiting afsluiten;
  • Inboedel- en opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten;
  • Elektra- en gasaansluiting regelen;
  • Transport regelen voor uw verhuizing;
  • Verhuisdozen aanschaffen en goederen inpakken.

Er zijn natuurlijk nog tal van zaken die u moet regelen bij een verhuizing. Hiervoor zijn speciale checklists samengesteld. Zo vergeet u gegarandeerd niets en kunt u zorgeloos verhuizen.

Kan ik mijn spullen tijdelijk opslaan bij een verhuisbedrijf?

Ja, bij een verhuisbedrijf als Willemse Verhuizingen kunt u uw gehele inboedel, of delen daarvan, in opslagruimten (tijdelijk) opslaan. De professionele opslagruimten zijn geheel geconditioneerd voor het behoud van uw bezittingen. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw goederen veilig staan opgeborgen en ze geen schade oplopen. Voor de kosten van een gedeeltelijke of volledige inboedelopslag kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Neem contact op met Willemse Verhuizingen

Heeft u plannen om uw kantoor (opnieuw) in te richten of zoekt u als leverancier van kantoormeubilair een betrouwbare partner? Willemse Verhuizingen verzorgt niet alleen verhuizingen, maar ook montagediensten! Neem vrijblijvend contact met ons op.